Svetski dan veb dizajna

Izvor: DobreVesti.rs, 30.Maj.2020, 20:33

Svetski dan veb dizajna

Sutra je Svetski dan veb dizajnera, nezvanični praznik koji se obeležava u čast profesionalaca koji se bave izgledom i funkcionalnošću veb sajtova, internet i mobilnih aplikacija. Kolika je popularnost, ali i potreba za ovim zanimanjem, svedoči činjenica da je Svetski ekonomski forum (SEF) na ovogodišnjem predavanju Poslovi sutrašnjice predstavio veb dizajn ili, kako ga od skoro nazivaju, digitalni dizajn kao jedno od najvažnijih znanja u savremenom svetu.

 
Nikola Vukašinović, dizajner i kreativni direktor u softverskoj agenciji Namics, podseća da su se veb dizajneri pojavili sa razvojem prvih internet stranica, te da se tada najviše vodilo računa o izgledu: "Danas je drugačije i mahom se sve svodi na...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.