Svetski dan bubrega

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Mar.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan bubrega

BEOGRAD - Svetski dan bubrega obeležen je danas a sa ovogodišnjim sloganom "Zdravi bubrezi - zdravlje za sve" ističe se činjenica da pružanje zdravstvenih usluga u cilju zaštite i unapređenja zdravlja bubrega mora biti dostupno svima.

 
U proseku svaka deseta osoba ima neki stepen hronične bubrežne insuficijencije. Ova bolest se može razviti u bilo kom uzrastu, ali je rizik veći u starijoj dobi.
 
Procenjuje se da ovu bolest ima jedan od pet muškaraca i jedna od četiri žene starosne dobi od 65 do 74 godine, kao i polovina populacije od 75 ili više godina, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
 
Bez obzira na godine starosti, jednostavne...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.