„Sumrak bogova najbolja predstava na niškom festivalu teatra

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Mar.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sumrak bogova" najbolja predstava na niškom festivalu teatra

Najbolja predstava novoustanovljenog Festivala balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji je sinoć završen u Nišu proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada, kao i predstavom u čast nagrađenih - Sarajevo 1914 - Mali mi je ovaj grob, pozorišne trupe Ars Moriendi u Solunu (po tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Tanosa Nikasa), je "Sumrak bogova" Slovenskog narodnog gledališta u Mariboru , i to prema opštem mišljenju: stručnog žirija, žirija okruglog stola kritike i novinarskog žirija.

 
“Nagrada za najbolju predstavu dodeljuje se Slovenskom narodnom gledališču Maribor za predstavu Sumrak bogova, koja je, uprkos izrazito teškoj temi, svim svojim elementima gradila i napravila autentičnu...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.