Studenti napravili aplikaciju za dugoročno predviđanje zagađenosti vazduha

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Apr.2021, 12:33

Studenti napravili aplikaciju za dugoročno predviđanje zagađenosti vazduha

Studenti ETF-a, Pavle Šoškić, Nikola Maksić, Marko Skakun i Đorđe Marjanović, članovi tima Tarabići, pobednici su prvog hakatona koji je održan u organizaciji Studentske unije matematičara “SUMA“, koja deluje pri Matematičkom fakultetu u Beogradu.

 
Oni su za samo 24 sata, koristeći trenutne vrednosti zagađenja i aktuelne meteo podatke koji dolaze iz lokalnih mernih stanica, napravili aplikaciju koja predviđa zagađenje vazduha i do 10 dana i time osvojili nagradu od 100.000 dinara i plaćenu praksu u kompaniji Endava. Na ovogodišnjem hakatonu učestvovalo je 10 timova sa pet tehničkih fakulteta.
 
Tema hakatona u središte stavlja aktuelan problem zagađenosti vazduha, a studenti su...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.