Štednja – navika za izvesniju budućnost

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Okt.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štednja – navika za izvesniju budućnost

Da li štedite i koliko novca možete da odvojite sa strane mesečno? Približava nam se Svetski dan štednje, 31. oktobar, koji je ujedno i prilika da se podsetimo značaja štednih navika i razmislimo o motivima za štednju.

 
Novac koji uspemo da uštedimo može da bude izuzetno koristan u trenucima kada nam zatrebaju dodatna sredstva, bilo da je u pitanju iznenadna popravka automobila, ili sjajna prilika za putovanje. U tim situacijama nam postane jasno koliko je korisno imati formirane štedne navike.
 
Ciljevi i motivi, naravno, mogu biti i dugoročniji. Ukoliko odlučimo da, za početak, svakog meseca sačuvamo 5% iznosa naših mesečnih primanja, to neće napraviti veliku razliku u našem novčaniku,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.