Šta nas motiviše?

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Feb.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nas motiviše?

Motivacija je ono što nas pokreće na određenu akciju. Neophodno je da mi kao lideri utičemo na motivaciju naših zaposlenih.

 
Potrebno je da osmislimo kojim zaposlenima ćemo dodeliti koje zadatke, na koji način, kako ćemo im dati fidbek i prilagoditi nagrade.
 
Postoje mnoge teroije o motivaciji, a većina njih ističe nekoliko ključnih faktora, koji nas dominantno pokreću: potreba za uspehom, potreba za pripadanjem, potreba za sigurnošću, potreba za moći.
 
Postignuće
 
Osobe koje motiviše potreba za uspehom zahtevaju izazove i dinamiku. Ovaj tip voli da bude angažovan i koristan, da stalno prevazilazi prepreke i razrešava situacije, kao i da ima stalan...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.