Šta će penzioneri morati da plate, a šta im se odlaže?

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Apr.2020, 20:02

Šta će penzioneri morati da plate, a šta im se odlaže?

Građani stariji od 65 godina i penzioneri imaju mogućnost da zaustave plaćanje nekih računa bez posledica, odnosno bez kamate na dug i to najmanje tri meseca, bila je jedna od prvih odluka Vlade po uvođenju vanrednog stanja.

 
Ipak, izazvala je dosta nedoumica jer se moratorijum odnosi uglavnom na komunalne usluge, dok komercijalne tome ne podležu iako i tu ima dovoljno olakšica za one koji su stariji od 65 godina i ne mogu da izlaze iz kuća.
 
Komunalne usluge
 
Tako su gradovi gde postoje preduzeća preko kojih se plaća većina komunalnih usluga, poput beogradskog Infostana, novosadske Informatike ili niške Objedinjene naplate već odlučili da će penzioneri bez dodatne...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.