Devojka iz Srbije postala svetski šampion u sviranju harfe

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Nov.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka iz Srbije postala svetski šampion u sviranju harfe

Na 20. međunarodnom takmičenju harfista u Izraelu, Lenka Petrović (23), iz Srbije, postala je svetski šampion u sviranju harfe. Ova nagrada je veliki uspeh, ne samo Lenke, već i naše zemlje jer je pandan Olimpijskom zlatu u sportu! 

 
Na takmičenju održanom krajem prethodnog meseca, takmičila se sama svetska elita harfista - 32 takmičara mlađa od 36 godina, svih nacionalnosti. Prvi put u istoriji među njima su bile i tri harfistkinje iz Srbije!
 
Ovaj najprestižniji umetnički događaj današnjice u sviranju ovog instrumenta, održava se svake treće godine, a pokrenut je 1959. godine. Osim beograđanke Lenke Petrović, ove godine su bile zapažene i Anđela Stanković iz Novog Sada i Nađa...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.