Srbija osvojila medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi na Tajlandu

Izvor: DobreVesti.rs, 17.Jul.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi na Tajlandu

BEOGRAD, 14. jula – Gimnazijalci iz Srbije osvojili su četiri medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana na Tajlandu od 6. do 15. jula.


Učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čabarković osvojio je srebrnu medalju, a sa tri bronze su se okitili Andrej Kukuzar, učenik somborske gimnazije “Veljko Petrović”, Andrej Kovačević iz Užičke gimnazije i Anamarija Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Oni su sa mentorima iz Srpskog hemijskog društva, profesorom Dušanom Sladićem sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesorom Nikom Radulovićem sa PMF-a u Nišu, učestvovali na najprestižnije takmičenje srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Novak i Bodan sa najboljim fizičarima otputovali u Indoneziju na Međunarodnu fizičku olimpijadu

Izvor: RadioCity.rs, 17.Jul.2017

Petorica gimnazijalaca otputovali su u Indoneziju na najprestižnije svetsko takmičenje srednjoškolaca iz fizike, koje će trajati do 24. jula...Srbiju će na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, pored braće Novaka i Bogdana iz niške gimnazije Svetozar Marković , o čijim smo uspesima već izveštavali,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.