Socijalna preduzeća – vid dobrobiti za zajednicu

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Okt.2012, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna preduzeća – vid dobrobiti za zajednicu

BEOGRAD - Mnogi ljudi preduzetničkog duha žele da se uključe u polje malih i srednjih preduzeća tako što će pokrenuti svoj biznis, a istovremeno žele da kroz svoj posao čine i nešto dobro za svoju zajednicu i ljude oko sebe. Ukoliko se prepoznajete u ovome - socijalno preduzetništvo je šansa za vas!
Socijalno preduzeće je biznis koji posluje s idejom da kroz zaradu koju ostvari putem prodaje proizvoda, ili usluga, ispuni jasnu socijalnu misiju, izjavio je za „Kuću dobrih vesti“ projektni koordinator za socijalno preduzetništvo u „Grupi 484“ Bojan Velev.

 
Zarađena sredstva, naime,  objasnio je on, ne služe uvećanju imovine pojedinaca, već se ulažu u dobre svrhe - kao što su zapošljavanje...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.