Smotra najboljih frulaša u Prislonici

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Jul.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra najboljih frulaša u Prislonici

ČAČAK - Tradicionalni, 29. po redu sabor frulaša "Oj Moravo" održaće se 23. i 24. jula u Prislonici kod Čačka okupljajući mnogobrojne posetioce u želji da vide takmičenje 68 majstora frule koji su pravo učešća stekli na osam regionalnih predtakmičenja.



Manifestacija posvećena fruli prvi put je održana davne 1988. godine, a organizatori su je decenijama oplemenjivali sadržajima koji su učinili da Sabor preraste u svojevrsnu promociju tradicionalnog kulturnog nasleđa, ali i naučno-istraživačku i stvaralačku smotru.

Tema ovogodišnjeg okruglog stola biće "Sabori na ivici kiča", a po prvi put je, na predlog etnomuzikologa Dimitrija Golemovića, raspisan konkurs za savremenu kompoziciju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.