Sedmaci izumeli robota koji pomaže slepima

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jan.2016, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmaci izumeli robota koji pomaže slepima

BEOGRAD - Gojko Panić i Darko Birač, učenici sedmog razreda OŠ "Đura Jakšić" u Kaću, osvojili su prvo mesto na programskom takmičenju u Americi. 

 
Njih dvojica su osmislili robota koji pomaže slepima, a sada se spremaju za odlazak na sajam inovacija u Ženevi, prenosi portal 24sata.rs.

Ideja im je prvi put sinula prošle godine, kada su sa nastavnicom informatike Jasminom Jerković bili na istom takmičenju, koje organizuje Asocijacija predavača kompjuterskih nauka.

“Tada su upoznali jednog slepog čoveka, i bili su fascinirani kako se on dobro snalazi i kako je ukopljen u društvo, uprkos tome što ne vidi. I zato su rešili da osmisle nešto što će pomoći takvim ljudima, i...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.