SVETSKA NEDELjA DOJENjA: Od 1. do 7. avgusta

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Avg.2023, 11:28

SVETSKA NEDELjA DOJENjA: Od 1. do 7. avgusta

Širom sveta se od 1. do 7. avgusta obeležava nedelja posvećena dojenju, koja je ove godine usmerena na zaposlene mame koje doje.

 
Svetska nedelja dojenja prvi put je obeležena 1992. godine, a sada je u više od 120 zemalja obeležavaju UNICEF, SZO i njihovi partneri, uključujući pojedince, organizacije i vlade.
 
 
Početak avgusta označava početak Svetske nedelje dojenja, godišnje kampanje za podizanje svesti o dojenju širom sveta. Osnovana od strane Svetske alijanse za akciju dojenja (WABA), radi na podršci, osnaživanju i ohrabrivanju pojedinaca na njihovom putu dojenja.
 
Tema koju je Svetska alijansa za akciju dojenja (WABA) postavila za ovu godinu je: „Omogućimo...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Subotičanke doje češće od republičkog proseka

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Avg.2023

SUBOTICA – Svetska nedelja dojenja se obeležava po 31.put i to svake prve nedelje avgusta sa ciljem podizanja svesti o značaju dojenja za zdravlje majke i bebe, kao i podške majkama koje doje. Dojenje je zlatni standard ishrane beba u najranijem dobu, poručuju iz Patronažne službe Doma zdravlja...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.