START: Novi model samooporezivanja frilensera, u drugom kvartalu portal za prijavu poreza

Izvor: DobreVesti.rs, 31.Mar.2023, 11:27

START: Novi model samooporezivanja frilensera, u drugom kvartalu portal za prijavu poreza

Ministarstvo finansija, Poreska uprava i NALED tokom drugog kvartala lansiraće Portal Frilenseri, putem kojeg će svi građani koji ostvaruju prihode pružajući usluge drugom domaćem ili stranom fizičkom licu, odnosno stranom preduzetniku ili firmi moći da prijave i izmire poreske obaveze.

 
Kako bi sledećeg meseca trebalo da podnesu poresku prijavu za prvi kvartal, resorne institucije odobrile su da frilenseri to mogu da urade tek po uspostavljanju portala, bez zaračunavanja kamate.
 
To su danas u NALED-u najavili predstavnici Ministarstva finansija i PU na sastanku s predstavnicima udruženja frilensera, kabineta predsednice Vlade Srbije, Ministarstva za rad, Ministarstva zdravlja, CROSO i fondova...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.