Izvor: DobreVesti.rs, 13.Mar.2024, 16:22

SRPSKI NOBEL ZA FIZIKU: Osvojio je dr Ilija Zeljković

Fondacija „Prof. dr Marko V. Jarić“ dodeliće prestižnu nagradu „Marko Jarić“ za 2023. godinu dr Iliji Zeljkoviću, redovnom profesoru Boston koledža, SAD. Svečanost povodom proglašenja dobitnika biće održana u četvrtak, 14. marta 2024. godine, u 12 časova, u Svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti (Kneza Mihaila 35, Beograd).

 
Nagrada „Marko Jarić“, koja se u medijima ponekad naziva i „srpski Nobel za fiziku“, dodeljuje se više od 25 godina za izuzetne rezultate u fizici. Nagradu finansijski podržava Institut za fiziku u Beogradu koji organizuje ovu svečanost. Ovo priznanje su dobili naši najugledniji istraživači od kojih su mnogi, baš kao i Marko Jarić, poreklom iz Srbije,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Prestižnu nagradu "Marko Jarić“, poznatu kao srpski nobel za fiziku, osvojio dr Ilija Zeljković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2024, 05:21

Nagrada za fiziku "Marko Jarić" za 2023. godinu dodeljena je danas profesoru Boston koledža iz Sjedinjenih Država Iliji Zeljkoviću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.