SRPSKA UMETNOST U MUZEJU U ITALIJI: Izložba Svesno napuštanje realnosti”

Izvor: DobreVesti.rs, 09.Jun.2023, 12:46

SRPSKA UMETNOST U MUZEJU U ITALIJI: Izložba "Svesno napuštanje realnosti”

Na poziv muzeja “Casa dell'Art Brut” u Italiji, Muzej naivne i marginalne umetnosti organizovaće u ovoj instituciji izložbu "Svesno napustanje realnosti: Ilija Bosilj i Sava Sekulić" od 10. juna do 2. jula 2023. godine.

 
Kustosi izložbe su dr Ivana Bašičević Antić, Marta Morgana Rudoni i Ivana Jovanović.
 
Dva najznačajnija predstavnika art brut umetnosti Srbije, Ilija Bosilj i Sava Sekulić, međunarodno su priznati kao klasici art bruta i kao takvi su zastupljeni u značajnim muzejskim i privatnim kolekcijama. U cilju da, u okviru svog programa u Kulturnom centru Srbije u Parizu, prikaže najznačajnije umetnike iz svoje kolekcije, MNMU je 2021. u Parizu nastupio sa izložbom "Moć vizije...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.