Rastko Jokić šampion  Evrope

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Okt.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastko Jokić šampion Evrope

ALIKANTE -Žetva medalja, zlato i dva srebra srpskih strelaca - invalida trećeg dana Šamionata Evrope u Alikanteu u Španiji!


Šampion Evrope sa evropskim rekordom finala od 181,4 kruga postao je Rastko Jokić u disciplini MK pištolj na 50 metara, srebrnu medalju osvojio je Laslo Šuranji MK puškom trostav, a srebrom se okitila i reprezentacije  Srbije vazdušnom puškom stojeći (kategorija SH2)  u kojoj su bili Siniša Vidić, Dragan Ristić i Zdravko Savanović.
Rastko Jokić je u finale MK pištoljem na 50 metara ušao kao šesti sa 522 kruga ali je sjajno gađao u plej ofu i sa 181,4 kruga došao do evropskog zlata i rekorda pretekavši Slavomira Okonievskog (Poljska) sa 178,4 kruga i Valeri Ponomarenka (Rusija)...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Još tri bronze srpskim strelcima invalidima na EŠ

Izvor: DobreVesti.rs, 24.Okt.2013, 16:38

ALIKANTE - Srpski strelci - invalidi osvojili su tri bronzane medalje četvrtog dana Šamionata Evrope u Alikanteu u Španiji: Dragan Ristić (MK puška 60 metaka ležeći  SH2), Rastko Jokić (vazdušni pištolj SH1) i reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem SH1 (Jokić, Papaz i Radović)..Dragan...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.