„ROBOHACKATON“: Takmičenje dece iz robotike u Naučno-tehnološkom parku Beograd

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jun.2023, 11:26

„ROBOHACKATON“: Takmičenje dece iz robotike u Naučno-tehnološkom parku Beograd

Pilot takmičenje iz oblasti obrazovne robotike Zvezdara „ROBOHackaton“ održano je u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

 
Na ROBOHackaton-u takmičila su se deca uzrasta od 10 do 12 godina, koja su bila podeljena u 10 timova, a uz pomoć mentora svaki tim je radio na izgradnji svog robota. Na kraju dana svaki tim je demonstrirao sposobnosti svog robota.
Vizija ovog takmičenja je osnažena iskustvom iz Rumunije, koja je 2018. godine pokrenula nacionalno takmičenje u obrazovnoj robotici sa otvorenim hardverom koristeći platformu nextlab.tech za izgradnju virtualne digitalne biblioteke sa lekcijama iz robotike. Cilj je da se modernizuje učenje koristeći snagu veštačke inteligencije preko adaptibilne...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.