REČI SPAJAJU KONTINENTE: Konferencija sa 24 pisca sa pet kontinenata

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Okt.2021, 12:26

REČI SPAJAJU KONTINENTE: Konferencija sa 24 pisca sa pet kontinenata

U okviru 58. Beogradskih međunarodnih susreta pisaca koje organizuje Udruženje književnika Srbije održana je onlajn konferencija „Reči spajaju kontinentae" u saradnji sa Udruženjem za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat.

 
Na konferenciji je učestvovalo 24 pisca iz 21 zemlje, sa pet kontinenata.
 
U program su se uživo ili putem posebno snimljenih video poruka i čitanja poezije uključili i umetnici iz planina centralne Azije, sa Apeninskog poluostrva, sa obala Nigera i Ganga, iz Persijskog zaliva... Na susretima su, na ovaj način, po prvi put za šest decenija učestvovali pisci iz plemena Amazonije, književnici Inuiti (Eskimi) sa Grenlanda ali i Berberi iz Sahare.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.