RAKIN: Budućnost Fonda u jačanju novinarske solidarnosti

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Jul.2023, 17:45

RAKIN: Budućnost Fonda u jačanju novinarske solidarnosti

„Kada je tridesetih godina prošlog veka Fond solidarnosti osnovan, njegov cilj bio je, kao i sada, finansijska pomoć novinarima. U vreme Drugog svetskog rata Fond nije radio, ali je obnovljen 60-ih godina i tada je doživeo ekspanziju. Osećaj solidarnosti i pomoći drugima u to vreme bio je jači, možda najjači od osnivanja Fonda“, priča za UNS predsednica Fonda solidarnosti, novinarka Vera Rakin.

 
Ona ističe da je „danas više individualizma svuda, pa tako i u novinarstvu“.
 
„Veoma je teško objasniti ljudima, naročito mladima, šta je cilj Fonda i zašto su njegov rad i novinarska solidarnost važni. Fond solidarnosti ima oko 400 članova i to je broj koji se održava već godinama“,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.