RADNIK I SA PAPIRIMA NA KLACKALICI: Elektronski može da dobije samo rešenje za godišnji i platni list

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Maj.2023, 12:50

RADNIK I SA PAPIRIMA NA KLACKALICI: Elektronski može da dobije samo rešenje za godišnji i platni list

Radnik u Srbiji elektronskim putem može da dobije samo rešenje za godišnji odmor i platni list. Svi ostali dokumenti moraju da budu na papiru. Barem tako kažu inspektori, pozivajući se na Zakon o radu.

 
Iako Zakon o elektronskom dokumentu izjednačava važnost i snagu papirne i elektronske forme i iako bi digitalizacija obezbedila viši nivo zaštite podataka radnika, a privredi donela uštede, kolizija propisa svima pravi štetu, piše NALED.
 
NALED je zato digitalizaciju svih dokumenata, elektronsku dostavu i čuvanje svih dokumenata iz radno-pravnih odnosa nominovao kao jednu od 15 prioritetnih preporuka novog izdanja Sive knjige. Uvođenjem ove novine u zakonski okvir i uspostavljanjem ove prakse,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.