Prvi lektorat za hindi jezik u Srbiji

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Maj.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi lektorat za hindi jezik u Srbiji

BEOGRAD - Prvi lektorat za hindi jezik u Srbiji je ustanovljen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

 
O tome je potpisan Memorandum o razumevanju (MoR) između Indijskog saveta za kulturnu saradnju (ICCR) i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Memorandum koji će biti na snazi narednih pet godina i podrazumeva postavljanje nastavnika iz Indije potpisale su u petak ambasadorka tze južnoazijske države u Srbiji Narinder Čohan u ime ICCR i profesorka dr Ivana Živančević-Sekeruš, dekan Filozofskog fakulteta novosadskog univerziteta.

Lektorat u Novom Sadu se može smatrati velikim korakom u propagiranju studija vezanih za dve zemlje te doprineti podsticanju i jačanju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Potpisan sporazum o otvaranju prvog lektorata za hindi u Srbiji

Izvor: Danas, 23.Maj.2016

Na svečanom delu sednice Nastavno-naučnog veća Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, potpisan je sporazum sa Indijskim savetom za kulturne odnose o osnivanju prvog hindi lektorata u Srbiji. Indijski savet za kulturne odnose zastupala je Njena ekselencija, ambasadorka Republike Indije u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.