Predsednik Si: 17 plus 1 bi mogli da učine više od 18

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Feb.2021, 14:32

Predsednik Si: "17 plus 1 bi mogli da učine više od 18"

Nastavak prvog dela:
Na samitu NR Kine i ZCIE održanom posredstvom interneta predsednik Si je rekao da je saradnja dve strane zasnovana na četiri principa.

 
Prvi je da se odluke donose kroz opsežne konsultacije. Po drugom, treba osigurati da saradnja bude korisna za obe strane. Svo vreme je postojala rešenost da u saradnji budu iskazane opipljive koristi narodima ovih evropskih zemalja kroz produbljivanje pragmatične saradnje, naveo je kineski predsednik.
 
Si i drugi kineski zvaničnici ističu kako je saradnja Kine i ZCIE zasnovana na međusobnom poštovanju i ne sadrži ikakva politička uslovljavanja. Sve zemlje koje učestvuju, bez obzira na njihovu veličinu, ravnopravni su partneri...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.