Predavanje „Marksizam kao prepreka radničkom oslobođenju“

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Feb.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje „Marksizam kao prepreka radničkom oslobođenju“

Predavanje Marksizam kao prepreka radničkom oslobođenju, održaće se u subotu, 16. februara od 19 časova, u organizacji Samoobrazovnog univerziteta Svetozar Marković.

 
Izlaganje će održati Stefan Marković, student filozofije na Filozofskom Fakultetu u Beogradu, nakon čega će biti prostora za pitanja i diskusiju.
 
Razmatraće se teme kapitalizma, eksploatacije, klase, države, i koncepta socijalizma / radničkog oslobođenja, i kritički ispitati marksistički pristup tim temama.
 
Marksistička analiza i teze vezano za te teme će biti upoređene sa slobodarskom tradicijom radničkog pokreta, koja, iako vrlo razvijena, je nažalost mahom zanemarena i generalno se unutar levice...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.