Potencijal ženskog preduzetništva nedovoljno iskorišćen

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Feb.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potencijal ženskog preduzetništva nedovoljno iskorišćen

BEOGRAD - U Srbiji jednu četvrtinu preduzetnika čine žene, ali je njihov potencijal nedovoljno iskorišćen, te bi država trebalo više da se angažuje na uspostavljanju bolje zakonske regulative i finansijske podrške tom biznisu,  zaključak je okruglog stola održanog protekle sedmice na temu uspostavljanja ekonomske politike koja će podržati žensko preduzetništvo.

Na ovom skupu u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije predstavljen je program koji ima za cilj da u većoj meri ukljuci i predstavnike zakonodavne vlasti, odnosno parlamenta u rešavanje problema koje imaju preduzetnice.
U raspravi su učestvovali i poslanici kojima je ukazkano da žene u našoj zemlji postaju preduzetnice uglavnom iz nužde,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.