Poljoprivrednik u Srbiji - star, slabo informisan i nepoverljiv prema državi

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Avg.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednik u Srbiji - star, slabo informisan i nepoverljiv prema državi

BEOGRAD - Prosečan poljoprivrednik u Srbiji je star, slabo informisan, nepoverljiv prema udruženjima i državnoj politici, pokazalo je istraživanje o položaju i potrebama poljoprivrednih gazdinstava.

Prosečan nosilac poljoprivrednog gazdinstva u Srbiji je u 81,9 odsto slučajeva muškarac stariji od 45 godina, a u 39,4 odsto slučajeva registrovani poljoprivrednik je stariji i od 60 godina, pokazalo je ovo israživanje koje je za potrebe Ministarstva poljoprivrede sprovela agencija "Ninamedia" na 1.200 ispitanika.
Rezultati su pokazali da je najveći procenat nosilaca gazdinstava, njih 37 odsto, ima samo osnovnu školu ili niže obrazovanje, 28 odsto dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu, a 28 odsto četvrorogodišnju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.