Počela kampanja Ujedinjeni Balkan za čist vazduh

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jan.2021, 13:33

Počela kampanja Ujedinjeni Balkan za čist vazduh

Regionalna organizacija Evropski fond za Balkan (EFB) u saradnji sa partnerskim organizacijama pokrenula je kampanju "Ujedinjen Balkan za čist vazduh", s ciljem solidarne borbe za čist vazduh u zemljama Zapadnog Balkana.

 
Izvršna direktorka EFB Aleksandra Tomanić izjavila je da je zagađen vazduh problem celog Zapadnog Balkana, i da je za ostvarenje ljudskog "prava na disanje" neophodna regionalna solidarnost.
 
Tomanić je povodom početka kampanje agenciji Beta rekla da taj problem postoji veći broj godina, ali da se o njemu tek odnedavno govori, od kada su rezultati merenja kvaliteta vazduha i količine PM čestica (suspendovanih čestica) postali dostupni javnosti.
 
Pošto rezultati...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.