Par saveta za lakše učenje

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Sep.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par saveta za lakše učenje

Učenje nije jednostavan proces i većina studenata na početku studija nije sigurna u to kako zapravo postići željene rezultate i da li su tehnike učenja koje su koristili tokom prethodnog školovanja korisne na fakultetu, čije se gradivo dosta razlikuje, naročito po obimu. Predstavljamo vam nekoliko saveta koji vam mogu pomoći ili vas bar usmeriti.

 
Podelite gradivo
 
Gradivo na fakultetu je obimno i ukoliko mu se ne pristupi na odgovarajući način možete samo izgubiti vreme listajući knjigu i pokušavajući da sve to usvojite ođednom. U što manje celine podelite samo gradivo, lakše će učenje ići. Na kraju, kada ste svaku manju celinu usvojili i naučili, probajte da logički sve...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.