POTPORA:Pokreće se Akcelerator medijske održivosti

Izvor: DobreVesti.rs, 04.Okt.2022, 10:43

POTPORA:Pokreće se Akcelerator medijske održivosti

Grupa međunarodnih organizacija koje podržavaju održivi razvoj medija pokreće Akcelerator medijske održivosti (Media Viability Accelerator), onlajn alat čiji je cilj poboljšanje finansijske stabilnosti nezavisnih medija na tržištima širom sveta.

 
Iz Ajreksa (IREX), organizacije koja je među inicijatorima ovog projekta, navode da je neophodno ovakav mehanizam utemeljiti na podacima budućih korisnika. Zbog toga pozivaju novinare i medijske radnike da popune upitnik, u kojem će oceniti koji su im najznačajniji koraci ka finansijskoj održivosti.
 
Organizacije koje pokreću ovaj alat ističu da je bitno pratiti interesovanja publike, važnost informacija, ali i razumeti koje strategije za monetizaciju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.