PORTUGALSKI GRAD KAŠKAIŠ: Pametan grad, dobar za život

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Apr.2023, 17:01

PORTUGALSKI GRAD KAŠKAIŠ: Pametan grad, dobar za život

Portugalski grad Kaškaiš na listi je pametnih gradova zbog inovativnih rešenja i primene novih tehnologija ali prvenstveno zbog kvaliteta života koji pruža svojim građanima.

 
Lajtmotiv letovališta na atlantskoj obali sa više od 300 sunčanih dana godišnje je dobar kvalitet života za sve, kažu u gradskoj vladi Kaškaiša koja sebe smatra socijalno odgovornom.
 
"Turizam nije glavni cilj. Cilj je učiniti grad najboljim za život", rekao je zamenik gradonačelnika Kaškaiša Migel Pinto Lus grupi novinara iz Srbije koji su boravili u poseti Portugalu u okviru projekta Puls Evrope - Medijske posete EU.
 
Prema njegovim rečima, Kaškaiš nije pametan grad (Smart City) zbog novih tehnologija,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.