PORTAL E-KONSULTACIJE: Građani uključeni u donošenje odluka

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Dec.2021, 20:04

PORTAL E-KONSULTACIJE: Građani uključeni u donošenje odluka

Portal eKonsultacije pušten je danas u rad kao sastavni deo portala e-Uprava, a nova platforma omogućava građanima da elektronskim putem učestvuju u procesu pripreme i usvajanja dokumenata javnih politika i propisa.

 
Građani će na jednom mestu imati uvid u sve dokumente javne uprave koji su u procesu izrade i imaće mogućnost da sugestijama i predlozima daju svoj doprinos usvajanju tih dokumenata.
 
Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović rekao je da novi portal predstavlja digitalni alat za uključivanje građana, organizacija civilnog društva i predstavnika privrede u proces donošenja odluka javne uprave.
 
"Uspostavljanjem ove platforme saradnja javnog i privatnog...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.