PODRŠKA: Osnivanje ordinacije za senzornu terapiju za decu sa autizmom

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Feb.2022, 14:03

PODRŠKA: Osnivanje ordinacije za senzornu terapiju za decu sa autizmom

Autizam je smetnja u razvoju kod koje se javljaju poteškoće prilikom kontakta sa drugim ljudima, ali i smetnje u govoru i sposobnosti prilikom kretanja. Inkluzivno odrastanje i obrazovanje, kao i adekvatne terapije od najranijih godina od ključne su važnosti za razvoj dece sa autizmom.

 
Poseban izazov predstavlja rano prepoznavanje odstupanja od očekivanog razvoja deteta i upućivanje roditelja, ali i nedostatak institucija koje pružaju adekvatnu terapiju i pomoć. Pre nekoliko godina, u okviru sastanka roditelja dece sa autizmom, organizacija HELP predstavila je program podrške koji je usmeren ka ljudima koji žele da osnuju sopstveno preduzeće, kako bi pružili podršku deci sa posebnim potrebama.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.