Otvoriti pijace za male poljoprivredne proizvođače

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Apr.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoriti pijace za male poljoprivredne proizvođače

BEOGRAD – Do juna ove godine trebalo bi da budu gotovi nacrti propisa o prodaji proizvoda po tradicionalnim recepturama sa malih domaćih poljopirvrednih gazdinstava na gradskim pijacama, najavljeno je na sastanku u Privrednoj komori Srbije.


Pijace, sa oko 20 odsto tržišnog udela u otkupu i prodaji poljoprivrednih proizvoda, izrazito su značajan kanal distribucije za male poljoprivredne proizvođače u Srbiji, istakao je Atila Juhas, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, na tematskoj raspravi o mogućnostima da se olakša i poveća plasman i prodaju domaćih proizvoda na pijacama u Srbiji.
 
Rasprava je održana u Vrnjačkoj banji, u okviru skupa na kome je održana...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.