Otvaranje tri nova legata u Adlegatu

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Apr.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje tri nova legata u Adlegatu

BEOGRAD - Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ u okviru kog su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja, u petak sa početkom u 18 časova organizuje otvaranje legata Milovana Danojlića, Marka S. Markovića i sobe Srpske književne zadruge.

 
Ova kulturna institucija sada već svakodnevnim kulturnim aktivnostima već duže vreme privlači veliku pažnju evropske i svetske javnosti.
 
Upravo je u toku snimanje reportaže o projektima i muzejima Adligata za jedan od najvažnijih nemačkih medija, javnu medijsku kuću Dojče vele. Novinar Nader Alsaras došao je u Srbiju kako bi, gotovo danonoćno, u toku sedam dana kamerom zabeležio aktivnosti predsednika...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Legat Feliksa i Zorice Pašić

Izvor: Mondo, 27.Apr.2018, 14:20

Velikani jugoslovenske kulture ostavili su na hiljade publikacija iz porodične biblioteke, kao i deo nameštaja iz porodičnog stana...Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" u okviru kog su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja preuzeo je Legat Feliksa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.