Organsko vino – budućnost proizvodnje u Srbiji

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Jun.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organsko vino – budućnost proizvodnje u Srbiji

BEOGRAD - Da li znate kako je to - proizvoditi organska vina, danas, u Srbiji?Zvuči li vam to kao nešto daleko, što nije karakteristčano za naše podneblje,  ili kao neko mondensko zanimanje?Asocijacija za ovakvu delatnost možda su vam svakako vinogorja Francuske ili Toskana u Italiji, ali ne Grocka, predgrađe Beograda. Zar ne?

 
U porodici Branislava Anđelića nema tradicije bavljenja poljoprivredom. On je kao magistar ekonomije i do pre osam godina vino poznavao samo kao potrošač.
 
Ušao je u vinogradarstvo i vinarstvo kao potpuni analfabeta. Ali je uvek voleo da uči. Pročitao je sigurno stotinu knjiga, od kojih većinu nije razumeo. Čitao je naučne članke. Dopisuje se sa svetom. Pita kolege....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.