Oporezivanje frilensera: početak kampanje Popravi sistem – znanjem do promena

Izvor: DobreVesti.rs, 30.Nov.2020, 18:59

Oporezivanje frilensera: početak kampanje Popravi sistem – znanjem do promena

Kako su pokrenuti poreski postupci za naplatu poreza i doprinosa na prihode fizičkih lica iz inostranstva, dosta frilensera i udruženja je izrazilo svoje nezadovoljstvo.

 
Udruženje Srbija u pokretu od danas pokreće kampanju Popravi sistem – znanjem do promena, kojoj se Pausal.rs priključuje, kako bi zajedno postigli ciljeve koji će pomoći celoj zajednici. Prvo saopštenje prenose u celosti:
 
U oktobru, gotovo preko noći, doneta je odluka da će se krenuti sa sveobuhvatnom naplatom zaostalih potraživanja nastalim neoporezivanjem priliva iz inostranstva svih građana u poslednjih pet godina sa stopom od 44.64 % i svim pratećim kamatama.
 
Reč je o poreskoj politici koja ima izrazito...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.