Objavljen Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Jan.2021, 17:11

Objavljen Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće

Kako bi se poslodavcima i radnicima olakšao rad u novonastaloj situaciji, izazvanoj pandemijom Kovida 19 Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izradila je Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće, koji se nalazi na sajtu Ministarstva na OVOM linku.

 
Poslodavcima, koji su obezbedili rad od kuće svojim zaposlenima, ovaj vodič pruža praktične smernice, kao npr. obaveze i odgovornosti poslodavaca i zaposlenih; uslove koje radni prostor koji je opredeljen kao radno mesto kod kuće treba da ispunjava; briga poslodavca o zdravlju svojih zaposlenih, uključujući i mentalno zdravlje; procena rizika i praćenje bezbednosti i zdravlja na radu zaposlenih koji...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Pravilnik za rad od kuće: Ista prava i obaveze kao i za rad iz kancelarije

Izvor: Kamatica.com, 20.Jan.2021, 13:00

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, objavila je Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće u kome su navedene obaveze poslodavca, ali i zaposlenih..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.