“ODNESY”: Aplikacija koja sprečava bacanje hrane iz restorana i prodaje višak

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Dec.2022, 12:07

“ODNESY”: Aplikacija koja sprečava bacanje hrane iz restorana i prodaje višak

Jedna četvoročlana porodica u Srbiji godišnje baci u otpad u proseku oko 40.000 dinara. Ovaj podatak dodatno uznemirava kada saznamo da je u pitanju 40.000 dinara u vidu hrane.

 
Sve to godišnje ode u otpad, pa je na šteti naš džep koji zbog bacanja hrane trpi, hiljade ljudi koji nemaju hrane da jedu, ali i ekološko zdravlje naše Planete.
 
Prema podacima NALED-a od pre nekoliko meseci, u Srbiji se godišnje generiše oko dva miliona tona organskog otpada, što je, činjenica, ogromno opterećenje za deponije. Samo restorani i hoteli u Srbiji godišnje proizvedu 40.000 tona otpada.
 
Mnogi građani Srbije nemaju svest o tome, već razmišljaju poput pojedinca. Pravdaju se time da...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.