Nova Festival 2020

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Nov.2020, 18:11

Nova Festival 2020

Na predstojećem izdanju Nova Festivala, koje se održava od 1. do 12. decembra u Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu, biće predstavljen izložbeni segment „Francuski strip kao inspiracija“ sa delima inspirisanim francuskim strip stvaralaštvom.

 
Posetioci će moći da vide nove radove 20 umetnika i umetnica iz Srbije, Hrvatske, Francuske i Japana, nastale na ovu temu.
 
„Zamolivši autore iz nekoliko zemalja da putem kratkog stripa izraze svoj tzv. omaž frankofonom strip-stvaralaštvu, dobili smo mozaik ideja i prizora. Asteriks i Talični Tom su deo svačijeg odrastanja, ali postoji i široko polje u kojem dominiraju savremeni autori najrazličitijie žanrovske (i vanžanrovske) provenijencije”,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.