Neučena fantastika

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Dec.2020, 10:00

Neučena fantastika

“Imao sam jedva pet godina kada su mi dali štap, parče crnog hleba crnjeg od mraka i grudvicu sira manju od mog detinjeg dlana, umotane u cepani rukav dedine košulje od grsnica sejanih na najmanjoj njivi koju smo imali i poslali me da sa vršnjacima i nekima jedva koju godinu starijima od nas, vodimo ovce da pasu nekoliko kilometara od naše kuće, ispod Goleme glave, brda koje smo zvali planina.

 
U jedanaestoj godini otac me je poveo u grad, tamo negde gde protiče Dunav, u koji su se mnogi pečalbari udavili, ne poznavajući reku i njene ćudi, i tako sam postao pečalbar… najpre pomoćni radnik, za pola dnevnice, a vrlo brzo i majstor za sve, mada mi je sečenje cigala, najgospostveniji posao u celom tom procesu,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.