Nemačka iskustva: Dualno obrazovanje utiče na rast privrede

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Okt.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka iskustva: Dualno obrazovanje utiče na rast privrede

Srbija je među vodećim zemljama u regionu u oblasti  dualnog obrazovanja i prepoznaje značaj koje ono ima na opšti rast privrede, istaknuto je na konferenciji "Dualno obrazovanje - Iskustva nemačkih kompanija u Srbiji" koja je održana danas u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6) i istaknuto da u našoj zemlji ima 5.100 učenika koji su uključeni u ovaj sistem.

 
Direktor Nemačko-srpske privredne komore, koja je organizovala konferenciju pod pokroviteljstvom PKS, Martin Knap rekao je da su u Nemačkoj od početka verovali da je dualno obrazovanje jedan od važnih elemenata razvoja nemačke privrede.
 
Dualni sistem ne može da funkcioniše bez firmi, rekao je Knap i zahvalio stručnim školama...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.