Najveći zasad vinove loze u Srbiji 2020. imaju - žene

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Maj.2020, 23:17

Najveći zasad vinove loze u Srbiji 2020. imaju - žene

Preko 32 hektara pod vinovom lozom nalaze se u okolini Niša, a u vlasništvu je žena iz zadruga Izba.wine, lokalne zadruge 2020. i Mozartiana doo u Vele Polju.

 
Ove dame, godina između 25 i 70, rešile su da jedna drugoj pomognu i udružile su se u zadrugu specifičnu na ovim prostorima. Uključivši žene iz raznih delova zemlje i sveta, posadile su najveći zasad vinove loze do sada u Srbiji.
 
Preko 20 hektara zasada je u 2020. rekord za teritoriju naše zemlje.
 
"Naše zadrugarke, njih čak 38, uspešne žene različitih zanimanja, iz Srbije i inostranstva, a koje dele zajedničku ljubav prema vinu, krenule su u ovaj poslovni poduhvat i već sada postavile rekord što se zasada tiče....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.