Mocartova muzika za bolje učenje

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Nov.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mocartova muzika za bolje učenje

BEOGRAD - Mnogi stručnjaci već godinama savetuju o tome kako živeti i na koji način učiti da bi se postigli najbolji rezultati.

 
 
Ipak retko ko je spomenuo uticaj Mocartove muzike na mozak. Muzika salzburškog genija dokazano poboljšava koncentraciju, zagreva vijuge i stimuliše mozak. Ta je pojava poznata pod nazivom Mocartov efekat.

Većina ljudi zna da muzika na različite načine utiče na procese u mozgu, aktivirajući prvenstveno centre koji su zaslužni za obradu tonova.
 
Takođe utiče na raspoloženje, daje energiju ili nas pak opušta. Međutim, muzika austrijskog majstora na moždane procese deluje na jedan sasvim drugačiji način, prenosi portal studentskizivot.com....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.