MARTOVSKI FESTIVAL: Nagrada za životno delo Lordanu Zafranoviću

Izvor: DobreVesti.rs, 24.Mar.2024, 12:00

MARTOVSKI FESTIVAL: Nagrada za životno delo Lordanu Zafranoviću

Dobitnik nagrade za životno delo 71. Martovskog festivala je istaknuti filmski umetnik, reditelj i scenarista Lordan Zafranović. Uručenje nagrade će biti 26. marta u Domu omladine Beograda (19 časova) na svečanom otvaranju manifestacije.

 
Ime Lordana Zafranovića neraskidivo je vezano za istoriju Martovskog festivala u Beogradu. Po sopstvenom priznanju, na Martovskom festivalu je prikazao svoj prvi film 1966. godine „i skrenuo pažnju na nove tendencije u filmu i veru u budućnost kratke forme“, a na istom mestu je 2019. godine predstavio i svoj stoti film. Između svih ovih godina stala je jedna blistava rediteljska karijera u kojoj su se nizala remek dela u kratkom metru, dokumentarnom i celovečernjem igranom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

„Horor romantika“ u Domu omladine

Izvor: Danas, 24.Mar.2024

Izložba „Horor romantika“ Danice Tešić biće otvorena od 26. marta u 19 časova, do 7. aprila u Galeriji Doma omladine Beograda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.