Konkurs za novinarsku stipendiju Jirži Dinstbir 2020/2021

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Jul.2020, 15:57

Konkurs za novinarsku stipendiju Jirži Dinstbir 2020/2021

Stipendija Jirži Dinstbir namenjena je novinarima iz zemalja zapadnog Balkana. Pokretanje ovog projekta inicirali su Ministarstvo spoljnih poslova Republike Češke i Radio Slobodna Evropa, inspirisani doprinosom Jiržija Dinstbira na polju novinarstva, spoljne politike i ljudskih prava.

 
Stipendija ima za cilj da inspiriše mlade novinare iz regiona kako bi unapredili svoju profesiju kroz podršku medijskom pluralizmu i nezavisnosti, a odnosi se na period od 4. januara 2021. do 30. jula 2021. Sedmomesečni program stipendisti započinju sa dvonedeljnim boravkom u jednoj od redakcija Radija Slobodna Evropa u regionu kako bi se upoznali sa funkcionisanjem redakcije, potom nastavljaju sa radom u redakciji Radija Slobodna...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.