Kineski gradovi i potencijali razvoja

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Okt.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski gradovi i potencijali razvoja

Posle leta na jugoistok iz Handžoua, jednog od najlepših kineskih gradova, na aerodromu u Džengdžou, gravnom gradu centralne provincije Henan, dočekala nas je svojevrsna peščana oluja.

 
 
Kroz prozirne oblake prašine prolazili smo pored nepreglednih gradilišta stambenih zgrada sa 30 i više spratova i ušli među blokove novosagrađenih poslovnih, uslužnih i turističkih objekata sa čijih visokih krovova su sijale reklame. Pred udobnim hotelom“Džongdžuo Garden” oluja je prestala.
 
Moderan grad a sa najdužom istorijom u Kini, Džengdžou je smešten na istočnoj padini kineske svete planine Songšan i na obali najvećeg vodotokai za kinesku civilizaciju najvažnije, Žute reke....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.