KRITIČNA MASA: Svetski dan bicikla

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Maj.2022, 14:35

KRITIČNA MASA: Svetski dan bicikla

Povodom Svetskog dana bicikla, Ujedinjene nacije u Srbiji, Ambasada Kraljevine Holandije i udruženje Ulice za bicikliste, vas pozivaju na specijalno izdanje vožnje Kritične mase, okupljanje od 17.00 časova na Trgu Republike, a polazak u 17:30 časova.

 
Cilj nam je da pošaljemo pozitivne poruke građanima, opštinama, privatnom i javnom sektoru, da je mnogo više fokusa i ulaganja u bolje uslove i infrastrukturu za urbani biciklizam neophodno, kako bi se povećala upotreba i bezbednost biciklizma, smanjilo zagađenje, zagušenje i buka u urbanim područjima.
 
Ovgodišnja tema je „Bike Chic“, sa namerom podizanja svesti o mogućnosti vožnje bicikla u svim okolnostima, uključujući odlazak na posao,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Najava događaja za 30. maj 2022. godine

Izvor: Capital.ba, 30.Maj.2022, 07:01

BANJALUKA – U 12.00 časova ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovaće programu Petog regionalnog festivala književnosti “Imperativ” pod nazivom “Lektira u podne”. /Kulturni centar Banski dvor/ FOTO: Capital PRIJEDOR – Prijedor obilježava tri decenije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.