KONFERENCIJA O KLIMI: Uspostavljen fond za pomoć državama pogođenim nepogodama

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Dec.2023, 11:02

KONFERENCIJA O KLIMI: Uspostavljen fond za pomoć državama pogođenim nepogodama

Na Međunarodnoj konferenciji o klimi COP28 koja je danas počela u Dubaiju učinjen je veliki korak ka obeštećenju država pogođenih smrtonosnim poplavama, vrućinom i sušom.

 
Skoro sve države sveta su finalizirale stvaranje fonda za pomoć zemljama koje ne mogu da se izbore sa gubicima i štetom izazvanim klimatskim promenama. Neke zemlje su odmah počele da ulažu novac iako je to zasad malo u poređenju sa ukupnim očekivanim potrebama.
 
Sultan al-Džaber, predsednik klimatske konferencije COP28, pozdravio je tu odluku i istakao da je jedinstveno što je doneta već prvog dana skupa. Rekao je da će njegova zemlja, Ujedinjeni Arapski Emirati, uložiti 100 miliona dolara u novi fond.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.