Izložba: „Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU“

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Nov.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba: „Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU“

BEOGRAD - Izložba „Slike i sećanja“ u Muzeju afričke umetnosti (MAU) biće otvorena u sredu 30. novembra sa početkom u 19 časova.


Izložbu će otvoriti Aleksandra Momčilović, kustos Muzeja istorije Jugoslavije i Svetlana Dojčinović, fotografkinja, najavio je MAU.

Izložba „Slike i sećanja“ rekreira istorijski trenutak, kao i socijalne i lične motive koji su vodili kreiranju jedne veoma interesantne, a u izvesnoj meri zanemarene zbirke predmeta u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu.

Kalabaš

Afrička tikva – kalabaš – je kao predmet svakodnevne upotrebe ostavio duboki otisak u imaginaciji kako putnika, tako i lokalnog stanovništva na afričkom kontinentu....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Izložba predmeta od afričke tikve u Muzeju afričke umetnosti

Izvor: Blic, 28.Nov.2016, 14:24

U Muzeju afričke umetnosti (Andre Nikolića 14) u sredu 30.11. u 19h biće otvorena izložba "Slike i sećanja: Afrička tikva u zbirkama MAU"...Afrička tikva - kalabaš – je kao predmet svakodnevne upotrebe ostavio duboki otisak u imaginaciji kako putnika, tako i lokalnog stanovništva na afričkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.