Izložba ROMA AETERNA do septembra u Novom Sadu

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Jul.2020, 11:40

Izložba ROMA AETERNA do septembra u Novom Sadu

Izložba ROMA AETERNA otvorena je za posetioce od 1. jula do 11. septembra 2020. u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada (Dunavska 29), a dela dolaze iz Fondacije Dino i Ernesta Santareli, koja je nastala sa ciljem da podstiče istraživanje i širenje znanja iz istorije umetnosti i istorije Rima u Italiji i inostranstvu.

 
Kustoskinja izložbe je Danijela Riči, a izložbu organizuju Glocal Project Consulting, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Muzej grada Novog Sada, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu i Grada Novog Sada, uz podršku kompanija Banka Inteza i DDOR osiguranje.
 
Skulpture izložbe Roma Aeterna vode posetioce kroz devetnaest vekova istorije rimskog...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.